Miért érdekes?

Az erőforrások – és ide nemcsak az energiahordozók tartoznak, hanem pl. az ökológiai rendszerek, mint „szolgáltatók”, és a talaj is – használatának intenzitása várhatóan a jövőben is növekedni fog, gondoljunk csak az emberi populáció növekedésének mértékére, és növekvő igényeire. Az ember, megjelenése óta, jelentős hatással volt a bioszféra anyagforgalmára, a jelenleg is zajló klímaváltozás is ennek következménye. A klíma és annak változásai, tapasztalhatjuk, jelentős hatással vannak a földfelszíni életre. Ám ennek a fordítottja is igaz: a felszínen és a felszín alatt zajló folyamatok is hatnak az atmoszféra működésére. A különböző komponensek között zajló anyagáramok megértésével közelebb kerülhetünk a jelenleg zajló klímaváltozás okainak tisztázásához és a változások esetleges lassításához, ami jelenleg az egyik legfontosabb célkitűzés a klímapolitikában.

2016. november 4., péntek

Naprakész Növényökológia jegyzet

Tisztelt Olvasók, kedves tudásra éhezők!

Szíves figyelmükbe ajánljuk átdolgozott, új és naprakész Növényökológia jegyzetünket!

A jegyzetet biológia, ökológia és agrár témában tanuló egyetemi hallgatók számára ajánljuk, de bárki, akihez közel áll az ökológia és a növények világa, talál benne hasznos információt.

A hagyományos növényökológia fejezetek mellett (pl. a szárazföldi vegetáció szerveződése, biogeokémiai ciklusok) olyan új fejezetek is helyet kaptak a jegyzetben, mint pl. az ökológiai modellezés, a tájökológia vagy a növényi produkció és funkció távérzékelése.

A Növényökológia jegyzet pdf formában letölthető.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése