Miért érdekes?

Az erőforrások – és ide nemcsak az energiahordozók tartoznak, hanem pl. az ökológiai rendszerek, mint „szolgáltatók”, és a talaj is – használatának intenzitása várhatóan a jövőben is növekedni fog, gondoljunk csak az emberi populáció növekedésének mértékére, és növekvő igényeire. Az ember, megjelenése óta, jelentős hatással volt a bioszféra anyagforgalmára, a jelenleg is zajló klímaváltozás is ennek következménye. A klíma és annak változásai, tapasztalhatjuk, jelentős hatással vannak a földfelszíni életre. Ám ennek a fordítottja is igaz: a felszínen és a felszín alatt zajló folyamatok is hatnak az atmoszféra működésére. A különböző komponensek között zajló anyagáramok megértésével közelebb kerülhetünk a jelenleg zajló klímaváltozás okainak tisztázásához és a változások esetleges lassításához, ami jelenleg az egyik legfontosabb célkitűzés a klímapolitikában.

2019. március 13., szerda

#Trashtag Challenge

A #Trashtag Challenge egy nem régen megjelent új kihívás, ami remek kezdeményezésnek tűnik, a like-vadászaton kívül hasznos a természetnek és a környezetünknek is.

Fiatalok az Instagramon előtte-utána fotókat posztolnak az említett hastag-el az általuk megtisztított szemetes területekről. Részletesebben az alábbi két linken lehet olvasni a témáról:

Angol nyelven (részletesebb): https://www.boredpanda.com/trashtag-challenge-people-clean-surroundings/

Magyar nyelven: http://www.radio1.hu/trashtag-challenge-uj-kihivas-melynek-vegre-ertelme-is-van/?fbclid=IwAR23spvgvi4vsZAT7H7nnRKd-iiY1V2sVSLaue9m6X_YZ8XXSNIHFPvqHkw



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése