Miért érdekes?

Az erőforrások – és ide nemcsak az energiahordozók tartoznak, hanem pl. az ökológiai rendszerek, mint „szolgáltatók”, és a talaj is – használatának intenzitása várhatóan a jövőben is növekedni fog, gondoljunk csak az emberi populáció növekedésének mértékére, és növekvő igényeire. Az ember, megjelenése óta, jelentős hatással volt a bioszféra anyagforgalmára, a jelenleg is zajló klímaváltozás is ennek következménye. A klíma és annak változásai, tapasztalhatjuk, jelentős hatással vannak a földfelszíni életre. Ám ennek a fordítottja is igaz: a felszínen és a felszín alatt zajló folyamatok is hatnak az atmoszféra működésére. A különböző komponensek között zajló anyagáramok megértésével közelebb kerülhetünk a jelenleg zajló klímaváltozás okainak tisztázásához és a változások esetleges lassításához, ami jelenleg az egyik legfontosabb célkitűzés a klímapolitikában.

2016. április 28., csütörtök

Agroökológiai eseményeink


PhD védés

 
Szeretettel meghívom „Farm szintű üvegházgáz-mérleg” című PhD védésemre, amely április 29-én (pénteken) 10:00-kor a Szent István Egyetem főépületének (Gödöllő, Páter K. u .1.) földszinti Rektori Dísztermében lesz! A disszertáció itt megtekinthető.
Tisztelettel, Koncz Péter

               

 

 

 Tudományos előadások és viták a biológia aktuális kérdéseiről

Következő előadások

Hidy Dóra (MTA-SZIE Növényökológiai Kutatócsoport):  
Bhutan, the country of hapiness and carbon neutrality
Ideje:  2016. május 2. (hétfő) 13:00-14:00
Helye:  Szent István Egyetem, Gödöllő, Páter K. u. 1., I. emelet, Növénytani és Ökofiziológiai Intézet, Jeanplong József Herbárium (1052) 

Vadász Csaba (Kiskunsági Nemzeti Park):
 Az ördög a részletekben rejlik: a „helyes” legeltetés növeli, a „helytelen” csökkenti a gyepek florális diverzitását a Peszéradacsi gyepeken 
Ideje:  2016. május 9. (hétfő) 13:00-14:00
Helye:  Szent István Egyetem, Gödöllő, Páter K. u. 1., I. emelet, Növénytani és Ökofiziológiai Intézet, Jeanplong József Herbárium (1052)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése